Bedrijfsnaam

Welke supplementen zijn handig voor in de winter?

Welke supplementen zijn handig voor in de winter?

Geplaatst op

De dagen worden steeds korter en kouder. Dit kan een grote impact hebben op onze gemoedstoestand. Veel Nederlanders hebben jaarlijks last van de winterdip. In deze periode zit je wellicht minder lekker in je vel en is het lastiger om fit en gezond te blijven. Voedingssupplementen zijn handig om je gezondheid een extra boost te geven. De onderstaande supplementen helpen je de winter door. 

Een kleine disclaimer: wanneer je gezond en gevarieerd eet, is het niet noodzakelijk om supplementen te nemen. Het is dus geen must wanneer je je fit voelt en gezond bent. 

1. Vitamine D

Vitamine D krijg je voornamelijk binnen door zonlicht. En laten we daar in de winter nu net te weinig aan blootgesteld worden. In de winter zijn de dagen namelijk een stuk korter en ook spenderen we veel meer tijd binnenshuis door de koude temperaturen. 

Vitamine D is belangrijk voor de gezondheid van de botten, maar ook voor een goede werking van het immuunsysteem. Het kan daarom geen kwaad om vitamine D supplementen te slikken in de koudere periodes. 

2. Vitamine C

Vitamine C is het hele jaar door belangrijk. Het draagt namelijk bij aan een goede werking van het immuunsysteem. Aangezien je weerstand in de winter niet altijd even hoog is, is het handig om vitamine C supplementen te nemen. Deze zorgen ervoor dat je je fit en energiek voelt en minder snel ziek wordt. 

3. Omega 3

Omega 3 helpt bij het reguleren van lichamelijke processen en beschermt onder andere tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast is het belangrijk voor een gezonde huid. Je vindt Omega 3 in plantaardige oliën, vis en schaal- en schelpdieren. Omega 3 vetzuren zijn extra belangrijk in de winter omdat je huid wordt blootgesteld aan koude temperaturen en droge lucht. Omega 3 supplementen zorgen voor een gezonde en gehydrateerde huid. 

Je kunt bijvoorbeeld levertraan capsules bestellen. Levertraan bevat olie gewonnen uit de lever van vissen en bevat daardoor een hoog gehalte omega 3 vetzuren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden