We leven tegenwoordig in een online-samenleving. Iedereen maakt gebruik van internet en spendeert veel tijd aan het checken van social media. Dankzij deze huidige technologie is het mogelijk om op verschillende manieren met elkaar te communiceren. Je hoeft niet altijd naar iemand toe om een goed gesprek te voeren. In dit artikel vertellen wij je waarom online chatten met een psycholoog zo handig is.

Verschillende platforms

Wil je graag ergens over praten, maar wil je dit niet doen met je naasten? In veel gevallen kan het helpen om met een psycholoog te praten. Dit kun je online doen via verschillende platforms, denk bijvoorbeeld aan FaceTime, Skype, WhatsApp of een chat. Elk platform heeft weer zijn eigen voordelen. Met FaceTime en Skype kun je het gezicht van de psycholoog zien en je emoties wellicht wat makkelijker tonen. Zo krijg je het gevoel van een echt face-to-face gesprek. Als je gebruik maakt van een chat kun je het gesprek altijd later nog even terug lezen. 

Laagdrempelig

Het blijft voor sommige mensen erg moeilijk: hulp zoeken voor psychische klachten. We snappen dat het erg moeilijk kan zijn om naar iemand toe te stappen, helemaal naar je familie en vrienden. De laagdrempeligheid van chatten met een psycholoog is dan ook een van de grootste voordelen van deze online therapie. Ook als je weinig vrije tijd hebt of als je aan huis gebonden bent door klachten of lichamelijke problemen kun je praten met een psycholoog. Het scheelt je niet alleen veel tijd, maar het is ook nog eens erg makkelijk. 

Veiligheid

Is het wel veilig om online te chatten met een psycholoog? Komen mijn gegevens niet zomaar op straat te liggen? Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw gegevens. Door de nieuwste SSL-certificaten worden jouw gegevens, op welk platform dan ook, versleuteld. Niemand anders kan de chat of gesprekken lezen. Daarnaast werken online psychologen volgens een beroepscode. Zij gaan verantwoordelijk en deskundig om met vertrouwelijke informatie. Je kunt dus alles bespreken met jouw online psycholoog.