Bedrijfsnaam

Waarom is een sauna goed voor je gezondheid?

Waarom is een sauna goed voor je gezondheid?

Geplaatst op

Het zal je wellicht niet onbekend zijn dat een bezoek aan de sauna heel gezond is! Wat maakt echter dat een sauna positief bijdraagt aan je gezondheid? In dit artikel lees je er meer over. Het positieve effect van een saunabezoek is het grootst kort na het sporten. Daarbij is het goed om te weten dat je helemaal niet zo lang in de sauna hoeft te zitten! Een kwartiertje is al voldoende om je weerstand te versterken.

Tegenwoordig overwegen steeds meer huishoudens om een eigen sauna aan te schaffen. De gemiddelde prijs van een sauna is gedaald, terwijl het aanbod toenam. Het maakt dat je altijd een sauna vindt die past bij de beschikbare ruimte in je tuin of woning. Heb jij de aankoop van een sauna al eens overwogen?

Verbetering van je immuunsysteem in de sauna

Tijdens je bezoek aan de sauna maakt je lichaam witte bloedlichaampjes aan. Dit gebeurt al na circa 15 minuten. Deze bloedlichaampjes versterken je immuunsysteem, waarmee ook je weerstand verbetert. Op deze manier is de kans op een griepje of verkoudheid veel kleiner. Met name in de herfst en winter biedt dit voordelen.

Naast het feit dat je immuunsysteem verbeterd wordt, maakt een bezoek aan de sauna het makkelijker om afvalstoffen uit je lichaam af te voeren. Dit valt te verklaren door het feit dat de bloedvaten in je lijf verwijden door de warmte. Daarnaast wordt het bloed sneller rondgepompt.

Saunabezoeken zijn goed voor je huid

Niet alleen je immuunsysteem wordt versterkt tijdens een bezoek aan de sauna. Ook je huid verbetert als gevolg van de warmte in de sauna. De warmte maakt dat je begint te zweten, waardoor de poriën open komen te staan. Je huid heeft zo de ruimte om te ademen en afval- en gifstoffen af te voeren. Het positieve effect op je huid is het grootst, wanneer je een saunabezoek combineert met een koud bad of een koude douche nadien. Je kunt dit effect simuleren door eerst een warme douche te nemen thuis en vervolgens een minuut af te spoelen onder een koude straal.

Minder stress door een bezoek aan de sauna

Een derde reden om regelmatig een sauna te bezoeken, is het feit dat een sauna een positief effect heeft op je geestelijke gemoedstoestand. Een sauna zorgt dat je ontspant, waardoor je minder stress ervaart. Minder stress ervaren staat gelijk aan een betere nachtrust. Dit is noodzakelijk om je lichaam de tijd te geven te herstellen. Zou je onvoldoende nachtrust krijgen, dan is de kans groot dat je al snel overwerkt raakt. Ook een depressie kan op den duur op de loer liggen, als je onvoldoende nachtrust zou krijgen en niet voldoende zou ontspannen. Het maakt je futloos en zorgt dat je met minder energie aan een nieuwe dag begint.

Ook leuk om te weten: mensen die regelmatig een sauna bezoeken en daardoor minder stress ervaren, zijn over het algemeen sneller voldaan en hebben een positiever zelfbeeld.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden