Bedrijfsnaam

Valt Postmortale make-up onder de dekking van een uitvaartverzekering?

Valt Postmortale make-up onder de dekking van een uitvaartverzekering?

Geplaatst op

Na het overlijden van een geliefde wordt de persoon opgemaakt zoals hij of zij was en zoals men diegene herinnerde. Dit wordt met veel precisie gedaan door het gebruik van speciale postmortale make-up. Dit proces wordt goed met de nabestaanden besproken en er wordt goed geluisterd naar de wensen van de overledene maar ook die van de nabestaanden. Alles om de overledene zo goed mogelijk te kunnen herinneren.

Het proces

Als eerste moet er worden bekeken hoe goed de huidconditie van de overledene is. Het kan zijn dat de persoon in kwestie nog vocht loslaat of juist een hele droge absorberende huid heeft. Dit wordt goed bekeken zodat de specialist de foundation en poeders goed kan aanpassen op de huid die hij of zij voor zich heeft.
Voordat de specialist begint met het proces vraagt hij of zij nog of de nabestaanden wensen hebben. Veel nabestaanden willen graag een natuurlijke uitstraling, alsof de persoon geen make-up op heeft. Hierbij wordt een verkleurde huid gecorrigeerd of worden de lippen weer tot leven gebracht met een licht rode lippenstift. Deze vorm van postmortale make-up is vooral om de persoon minder dood te laten lijken.
Het kan ook zijn dat de overledene wel graag make-up droeg en daarom ook graag wat meer make up op zou willen in de kist. De specialist maakt dan vaak een al bestaande foto na.
Wanneer er sprake is van een verminking van de persoon wordt er een complexe restauratie uitgevoerd. In veel gevallen wordt er dan een gesloten kist aangeraden maar het kan ook zijn dat de specialist nog veel kan doen door speciale visagie of speciale effecten uit te voeren.

De kosten

De kosten van de postmortale make-up is dan ook geheel afhankelijk van hoe lang het proces duurt en hoeveel product er wordt gebruikt. De verzorging kost ongeveer tussen de 100 euro tot 200 euro per twee uur. Het hangt er hier vanaf of de nabestaanden er bij willen zijn en in hoe verre de overledene wordt opgemaakt. Het kan oplopen tot zo’n 200 tot 250 euro. In hoe verre dit vergoed wordt door je uitvaartverzekeraar hangt volledig af van het type verzekering dat je in eerste instantie hebt afgesloten. Je hebt namelijk een bedrag dat vergoed wordt en postmortale make-up zit hier ook bij in. Het hangt er alleen vanaf of alle bedragen binnen het vergoedde bedrag past. Het kan namelijk zo zijn dat de kist, de uitvaart zelf en de plek van het begraven tot het maximale vergoede bedrag komen en dat het daardoor nodig is om zelf de kosten van de postmortale make-up te betalen. Het is dus belangrijk om dit goed met je uitvaartverzekeraar te bespreken en te zorgen dat het helder is welke bedragen vergoed worden en welke niet. Dit kan namelijk volledig anders zijn in verschillende pakketten, het hangt er vanaf hoeveel euro je per maand betaalde en hoe hoog de dekking van het gekozen pakket is.

Bron: https://uitvaartverzekeringwijzer.net/begrafenisverzekering/

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden