Bedrijfsnaam

Top 4 gezondheidsvoordelen van het gebruik van een sauna

Top 4 gezondheidsvoordelen van het gebruik van een sauna

Geplaatst op

Sauna’s komen oorspronkelijk uit Finland. Met bijna 2 miljoen sauna’s is het geen verrassing dat Finland vaak het land van de sauna’s wordt genoemd. Finnen gaan minstens één keer per week naar de sauna om te ontspannen, om de stress te verlichten, om geest-lichaamsharmonie te bereiken en voor sociale interactie.

Dus, als je nog geen sauna hebt geprobeerd, ga dan gewoon naar Finland en ze zullen je laten zien hoe je het op de juiste manier moet doen. Je kan echter ook in Amsterdam naar de sauna, in bijvoorbeeld een spa & wellness resort. Lees verder voor de top 4 gezondheidsvoordelen van de sauna.

1. Boost het immuunsysteem

Duitse studies hebben aangetoond dat een regelmatige sauna het risico op een verkoudheid of griep met bijna 30% vermindert. De reden daarvoor? Omdat het lichaam wordt blootgesteld aan de hitte van de sauna, produceert het meer witte bloedcellen, die op hun beurt ons lichaam helpen om sneller tegen ziekte te vechten.

Als bonus wordt gedacht dat het inademen van de warme lucht de verkoudheidsverschijnselen verlicht. Dus, als je zich niet op jouw best voelt, zet dan gewoon een glimlach op en spring in de sauna.

2. Verhoogt de bloedcirculatie

Een van de dingen die je zult ervaren als je eenmaal in de sauna bent, is een toename van de bloedcirculatie. Het is eenvoudige biologie: wanneer jouw lichaam opwarmt, begint jouw hartspier sneller te kloppen, wat betekent dat het bloed sneller wordt opgepompt. Hierdoor worden jouw bloedvaten wijder en kan het bloed veel vrijer stromen. Ook gaat er meer bloed naar je hersenen en daarom voel je je, als je naar de sauna gaat, veel creatiever en ben je in staat om beter te denken. Je hersenen veel vervolgens veel beter. Een betere doorbloeding kan nog meer voordelen hebben voor je gezondheid.

Zo kunnen sauna’s bijvoorbeeld veel spierpijn verhelpen en jouw gewrichten ondersteunen. Het gebruik van sauna’s is bovendien gekoppeld aan verminderde hart- en vaatziekten, wat een groot ding is. We weten namelijk dat de nummer 1 doodsoorzaak in de wereld hart- en vaatziekten is. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die de sauna regelmatig bezoeken minder last hebben van hart- en vaatziekten en beroertes.

3. Bevordert de mitochondriën

Voor degenen onder jullie die niet weten wat mitochondriën zijn: het zijn de krachtpatsers van de cel. Je krijgt al je energie met behulp van mitochondriën. Ze transformeren de eiwitten, lipiden en koolhydraten in adenosinetrifosfaat (ATP), wat de basiseenheid voor energie is.

De sauna verbetert de mitochondriale functie. Het infrarode licht van de sauna maakt namelijk meer ATP. De mitochondriën maken ATP zonder enig voedsel, gewoon van het infrarode licht. Het stimuleren van mitochondriën zal jouw leven een stuk makkelijker maken.

4. Ontgift je lichaam

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Het werkt als een barrière houdt schadelijke stoffen uit de omgeving tegen. Zelfs als je maar een paar minuten naar buiten gaat, absorbeert je huid deze vervuilende stoffen. De manier waarop je je van deze giftige stoffen kunt ontdoen is door te zweten. Maar tegenwoordig raken we steeds meer gewend aan een zittende levensstijl en hebben we zelden tijd om te trainen.  Als gevolg daarvan verstoppen de gifstoffen je poriën en gaan de schadelijke elementen dieper in je huid zitten. Als dit eenmaal gebeurt, moet je lichaam hard werken om het van binnenuit te reinigen.

Eigenlijk is de sauna een van de beste alternatieven voor sport om jouw lichaam te ontgiften. Je zweet giftige elementen zoals koper, zink en lood uit. Het reinigen van de giftige stoffen in een stoomcabine of sauna is een ontspannende manier om jouw algehele gezondheid en energie te verbeteren. Dus, waar wacht je nog op? Ga de sauna in en zweet alles uit!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden