Bedrijfsnaam

Tips om je nagels te verzorgen

Tips om je nagels te verzorgen

Geplaatst op

Iedereen wil graag mooie, lange en gezonde nagels die niet snel afbreken. Helaas zijn nagels best kwetsbaar en kunnen ze erg dun en zacht zijn waardoor er makkelijk haakjes ontstaan en de nagels snel afbreken. Er zijn ontzettend veel tips op het internet te vinden over hoe je nagels het beste kan verzorgen om ze gezond te houden. Echter, moeten we zeggen dat de verzorging van de nagels geheel afhankelijk is per persoon. Sommige mensen hebben nou eenmaal stevige nagels terwijl andere hele dunne hebben. In dit artikel proberen we algemene tips te geven over de verzorging.

Tip 1. Vijl niet heen en weer

Wanneer mensen hun nagels vijlen dan gaan ze vaak met de vijl heen en weer. In eerste instantie is dit zeker een handige manier om de nagels te vijlen maar het is niet goed voor de nagels. Door het heen en weer vijlen beschadig je de nagels en kunnen ze makkelijk afbreken terwijl je dit juist wil voorkomen. De beste manier om nagels te vijlen is door te beginnen aan de buitenkant en in één beweging naar het midden te vijlen. Het zal in het begin even wennen zijn maar uiteindelijk is het veel beter voor de nagels.

Mocht je de teennagels ook regelmatig vijlen, pas dan dezelfde techniek toe. Ook al breken teennagels minder snel af, het is toch beter niet heen en weer te vijlen.

Tip 2. Vermijd nagelbijten

Een andere boosdoener van gebroken nagels is het bijten van de nagels. Wanneer een nagel is gescheurd of er een haakje zit, is het makkelijk om de nagel af te bijten. Het kost immer meer werk om een nagelvijl te pakken en de nagel netjes te vijlen. Maar net zoals heen en weer vijlen is het bijten van nagels niet goed. De nagels kunnen verkeerd gaan groeien waardoor een ingegroeide nagel kan ontstaan. Daarnaast kan door het vuil onder de nagels een infectie ontstaan in de mond wat op den duur weer kan zorgen voor een vieze adem. Voorkom dit door geen nagels te bijten.

Tip 3. Verstandig omgaan met nep nagels

Nep nagels en gellak (speciale nagellak) zijn de laatste jaren helemaal in. Ook al wordt er vaak gespeculeerd dat het hebben van nep nagels niet goed is voor de nagels is dat niet helemaal correct. Door nep nagels of gellak te zetten bescherm je als het ware de nagels omdat er een laagje bovenop komt. Het probleem zit eerder in het eraf halen van de nagels en de gellak. Gellak is namelijk niet zo makkelijk van de nagels af te halen als normale nagellak. Hiervoor heb je speciale gellak remover nodig en dat bevat meer aceton dan nagellak remover die je in de drogisterij koopt. Verder is het ook een stuk lastiger om nep nagels te verwijderen. Vaak worden er speciale borstels gebruikt die als het ware het laagje lijm of nagellak van de nagel afschuren. Hoe vaker dit wordt gedaan hoe dunner de nagel wordt. En dat is ongezond voor de nagel. Het kan maanden duren voordat het laagje op de nagel teruggroeit.

Ga daarom verstandig om met het zetten van nep nagels en gellak. En met verstandig omgaan bedoelen wij zet niet langer dan een halfjaar nep nagels. Geef je nagels wat rust om weer te herstellen voordat je nagels te dun worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden