Bedrijfsnaam

Omgaan met aanhoudende effecten na een woninginbraak

Omgaan met aanhoudende effecten na een woninginbraak

Geplaatst op

Je woning is je thuis, een vertrouwde plek. Een plek om je veilig te voelen en waar je kunt genieten van je persoonlijke ruimte. Veel mensen beseffen dit niet altijd, maar een eigen woning is belangrijk voor je gezondheid en een goede mentale gesteldheid. In je woning kun je ventileren en tot rust komen. Wanneer je thuiskomt en merkt dat er is ingebroken is er niet alleen ingebroken in je woning maar ook in privacy ruimte. Dit kan naast materiële ook schade opleveren aan je mentale gesteldheid. Hoe ga je hiermee om? 

 

De eerste stappen na een woninginbraak

De ontdekking van een woninginbraak bij je thuis is nooit leuk. Nu het eenmaal is gebeurd is het zaak om de volgende stappen te zetten. Een inbraak is een strafbaar feit, hiervan kunt u dus een melding maken bij de politie. Door een aangifte te doen noteert de politie zoveel mogelijk details van de woninginbraak. De aangifte is belangrijk voor het pakken van de dader en daarnaast ook om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de verzekering. Bij veel inbraakpogingen is er sprake van inbraakschade. Om zo snel mogelijk je woning weer veilig afsluitbaar te maken raden we slotenmaker Amsterdam aan om je woning weer op en top te beveiligen en voor het ontvangen van inbraakpreventie tips.

 

Aanhoudende effecten

Het is heel begrijpelijk als de schrik er goed in zit na het constateren van een woninginbraak. Ook op lange termijn kunnen er stressklachten aanhouden. Een inbreuk op je privacy ruimte komt even aan. Allerlei gedachten kunnen door je hoofd gaan spoken. Wat was er gebeurd als ik thuis was? Of heeft iemand het zien gebeuren? Of wanneer er spullen met emotionele waarde zijn gestolen kan dit ook een grote impact hebben. We raden in dit geval om er zoveel mogelijk over te praten met je directe naasten. Daarnaast is er slachtofferhulp beschikbaar om deze ervaring te verwerken. Heb je dus last van aanhoudende klachten? Zit er niet te lang mee en schakel gerust hulp in. De valkuil is vaak om juist te lang met deze stressklachten te zitten. Het ervaren van aanhoudende klachten is heel normaal, maar gelukkig zijn er dus genoeg opties beschikbaar om dit goed te verwerken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden