Heb je wel eens gehoord van een seniorenbed. Senioren zijn niet altijd zo mobiel en flexibel meer als de jongere generatie. Ze zijn ook niet meer zo snel, vaak een beetje doof, en krijgen ook niet alles meer mee. Maar lichamelijk kunnen ze vaak gewoon niet zoveel meer hebben. In of uit bed komen kan dan al een hele uitdaging voor ze zijn. Als een bed te laag is, komen ze bijvoorbeeld moeilijk in hun bed of uit hun bed. En dat is iets wat je als senior natuurlijk echt niet wil meemaken. Het zou niet fijn zijn als je bijvoorbeeld niet meer helemaal door je benen kan zakken en daardoor jezelf het laatste stuk in bed moet laten vallen. Als je dan net iets te hard valt, kun je bijvoorbeeld een onverwachtse beweging maken of je ergens tegen aan stoten.

 

Om er even verder in te verdiepen

Voor dit soort gevallen is er bijvoorbeeld ook een sta op stoel, waar we het zo iets meer over gaan hebben. Maar nu nog even een verdere verdieping wat betreft het bed. Als senior ben je natuurlijk ook veel vatbaarder voor verwondingen, breuken, kneuzingen, of wat voor mankementen dan ook. Je moet dus iets voorzichtiger aan doen. En als je je leven dan net wat veiliger en makkelijker kan maken voor jezelf, waarom zou je dat dan niet doen? Het kan alleen maar voordelen hebben. Meubels gemaakt voor senioren zijn vaak ook extra stabiel en duurzaam, omdat er rekening mee gehouden wordt dat als er wat mis gaat, het wel een vatbare doelgroep is waarbij het dan mis gaat. En dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben. Nu is het ook zo dat het opstaan vaak ook erg moeilijk gaat uit bed. Het mooie is dat deze bedden dan vaak knopjes hebben om het bed omhoog en omlaag te zetten, zodat je vanuit jouw ideale positie in en uit je bed kan gaan.

 

En nu komt de sta op stoel

Dat is voor nu even genoeg over het bed voor senioren. Laten we het eens hebben over de sta op stoel. Deze stoel is gemaakt voor senioren, alhoewel de stoelen sowieso erg comfortabel zijn voor wie dan ook, niet alleen voor senioren. Maar ze zijn wel speciaal ontworpen voor senioren. Misschien heb je al wel eens zo’n stoel gezien ergens, maar misschien ook niet. Een sta op stoel heeft een aantal unieke eigenschappen. En dat is dat de stoel meerdere knopjes heeft waarmee je de stoel kan verstellen. Je kan terwijl je zit, de stoel door middel van een knopje, je helemaal op laten tillen en in een positie laten komen waarop je staat. Dat houdt simpelweg in dat je eigenlijk niet hoeft op te staan, maar dat de stoel dat dus voor jou doet.

 

Zijn er nog meer meubels zoals dit?

Nu vraag je je misschien af of er meer van dit soort meubels zijn voor senioren. En ik kan je vraag daarop wel beantwoorden. Die meubels voor senioren zijn er zeker. Er zijn zoveel verschillende soorten meubels voor senioren om senioren het leven zo makkelijk en fijn mogelijk te maken voor in hun latere jaren. Het beste kun je gewoon eens rondkijken. Je vindt dan wellicht genoeg dingen die je nog nooit eerder tegengekomen bent.