Bedrijfsnaam

Met deze opleidingen kun je aan de slag in de zorg

Met deze opleidingen kun je aan de slag in de zorg

Geplaatst op

Er is heel veel vraag naar meer mensen in de zorg. De werknemers maken overuren en de ziekenhuizen liggen vrijwel vol. Door de corona crisis is er steeds meer aandacht voor mensen die werkzaam zijn in de zorg. Voor zorg en welzijn zijn talloze carrière mogelijkheden op veel verschillende niveaus. Hierdoor is het voor iedereen haalbaar. Je zou zelfs een opleiding kunnen kiezen zonder enige vooropleiding. Je kan dan starten voor een opleiding op mbo niveau 1. Dus ben je een zorgzaam type en wil je later aan de slag gaan in de zorg? Kijk dan welke opleidingen jij kunt volgen. In dit artikel lees je over een aantal mogelijkheden.

Opleiding verpleegkundige

De opleiding voor verpleegkundige wordt aangeboden op HBO niveau. Als je de opleiding verpleegkundige succesvol hebt afgerond kun je aan de slag als verpleegkundige. In deze opleiding leer je over alle diverse aspecten die je moet weten om het te kunnen uitvoeren in de praktijk. Je versterkt je medische kennis, vaardigheden op het gebied van zorg en om verpleegkundig te kunnen handelen. Ook is er een soort lab aanwezig waar je alle kennis die je leert kunt oefenen. Er worden verschillende verpleegsituaties nagebootst waardoor je het een soort van leert in de praktijk. Je werkt dan echt met de apparatuur en materialen die ze gebruiken in het ziekenhuis. Deze opleiding is dus echt volledig gericht op de praktijk. De opleiding verpleegkundige heeft meerdere voordelen. Zo is het een bachelor verpleegkundige heel makkelijk te combineren met je huidige baan en heeft het een hoge slagingspercentage.

HBO dementiezorg

Ben je heel goed met ouderen? Dan is misschien een opleiding dementiezorg wel iets voor jou. Ook dit valt onder de HBO verpleegkunde opleidingen. In deze opleiding leer je alles over dementie. Wat zijn de kenmerken en oorzaken en wat voor soort gedrag komt hieruit voort? Ook dit is een praktijkgerichte opleiding. Je gaat tijdens de lessen ouderen met dementie analyseren en observeren. Zo kom je heel snel meer te weten over ouderen met dementie. Heb je de opleiding succesvol afgerond dan kan je gelijk aan de slag in de dementiezorg. Het is een heel dankbare baan. Ook deze opleiding is goed te combineren met je baan. En je krijgt les van docenten die echt hebben gewerkt in de praktijk. Deze mensen weten precies hoe het er aan toe gaan. En kunnen jou dus het meeste leren over het vak.

Assistent dienstverlening en zorg

een opleiding voor assistent dienstverlening en zorg wordt aangeboden op mbo niveau. Als assistent dienstverlening help je andere mensen in de zorg. Als je de opleiding hebt behaald is het mogelijk om aan de slag te gaan in een verpleeghuis, kinderdagverblijf maar ook zelfs bij een kapper. Je leert alles over werk- en leefruimtes netjes houden, voedselvoorbereiding en communiceren. Communicatie is erg belangrijk bij deze opleiding. Je moet voortdurend andere mensen helpen en contact onderhouden. Ook deze opleiding is voornamelijk praktijkgericht. Dus ben je behulpzaam en hou je ervan om sociaal bezig te zijn. Dan is deze opleiding misschien iets voor jou.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden