Bedrijfsnaam

Komt jouw bril in aanmerking voor een vergoeding?

Komt jouw bril in aanmerking voor een vergoeding?

Geplaatst op

Als drager van een bril kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Een brillen verzekering komt je tegemoet in de kosten. Je komt in aanmerking voor een vergoeding van (kinder) brillen, en/of contactlenzen als de sterkte van één van de glazen of lenzen minimaal 0,25 dioptrieën is, of er is een sprake van een prismatische correctie. Een vergoeding verschilt per verzekeringspakket. De vergoedingen variëren van 60 euro tot maximaal 150 euro. Ook kun je profiteren van kortingen bij opticiens. Hieronder een overzicht van eventuele mogelijkheden bij zorgverzekeraars.

Wat krijg je vergoed?

Vergoedingen kunnen bij verschillende verzekeraars verschillen, maar vaak hebben ze wel overeenkomsten. We geven nu 3 voorbeelden van aanvullende verzekeringen en vergoedingen. De aanvullende verzekeringen AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal bieden een vergoeding voor jouw bril. Alle drie komen tegemoet bij een (zonne) bril op sterkte, losse glazen op sterkte, lenzen op sterkte en nachtlenzen. De maximale vergoedingen per drie jaar verschillen per pakket. Eigen risico betaal je hiervoor niet. Dit zijn de pakketten met vergoeding voor een bril en/of contactlenzen:

  •         Standaard: vergoeding maximaal 60 euro, kosten aanvullende verzekering 15,50 euro per maand
  •         Extra: vergoeding maximaal 75 euro, kosten aanvullende verzekering 23,95 euro per maand
  •         Optimaal: vergoeding maximaal 150 euro, kosten aanvullende verzekering 52,50 euro per maand

Verwijzing verplicht

Als je een vergoeding indient voor een bril en/of contactlenzen, is een bijgevoegde originele nota – inclusief voorschrift van de opticien, arts of optometrist – verplicht. Wanneer je wegwerplenzen vergoed wilt krijgen, is het eenmalig indienen van een voorschift voldoende. Het is goed om te benadrukken dat je met een basisverzekering en een aantal andere aanvullende verzekeringen niet in aanmerking komt voor een vergoeding van je bril. Leesbrillen met kosten minder dan 50 euro worden eveneens niet vergoed door de genoemde aanvullende verzekeringen.

Kortingen

Naast vergoedingen is het ook mogelijk dat je korting krijgt op de aanschaf van een bril en/of contactlenzen. Een zorgverzekeraar heeft vaak afspraken gemaakt met opticienketens. Zo kan je profiteren van kortingen bij Specsavers en Hans Anders, en hoef je daarvoor niet aanvullend verzekerd te zijn. Daarnaast werken verzekeraars vaak samen met het Collectief Zelfstandige Opticiens. Aanvullend verzekerden met recht op een vergoeding voor hun bril en/of contactlenzen ontvangen voordelen bij veel zelfstandige opticiens in heel Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een gratis oogmeting, een gratis schoonmaakset of één set gratis maandlenzen. Kortom: als drager van een bril is de kans groot dat je recht hebt op meerdere voordelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden