Bedrijfsnaam

Hoe tand implantaten jouw leven kunnen veranderen

Hoe tand implantaten jouw leven kunnen veranderen

Geplaatst op

Investeren in jezelf levert veel positieve resultaten op. Met implantaten kun jij je leven een nieuwe boost geven. In deze blog lichten we uit hoe een implantaat het dagelijkse leven op een positieve manier verandert. Woon je in Nederland, dan raden we zeker implantologie amsterdam aan. Zij kunnen je alles vertellen over implantaten en zijn dé specialist van Nederland.

Eten

Mensen met veel tandpijn of zij die hun tanden zijn kwijtgeraakt door een ziekte of ongeluk, kennen veel problemen met eten. Protheses herstellen meestal slechts 20-25% van de oorspronkelijke bijtkracht van de patiënt. Dit kan de soorten voedsel die je kunt eten aanzienlijk verminderen. Deze protheses – meestal een kunstgebit – kunnen ook gaan glijden en schuiven in de mond. Beide effecten kunnen dus een obstakel vormen om gewoon je dagelijkse leven te lijden. Daarnaast zorgt het wrijven tegen het tandvlees of bot voor veel pijn. Ook is het zo dat jouw smaakvermogen geremd kan worden omdat de prothese tegen je gehemelte drukt. Met tandheelkundige implantaten verdwijnen deze problemen bijna helemaal. Implantaten worden in het bot geschroefd waardoor ze niet verschuiven. Ook verlies je geen bijtkracht omdat de implantaat dezelfde functie krijgt als jouw eigen tanden. In de meeste gevallen krijgen mensen met implantaten tot wel 85% van hun oorspronkelijke bijtkracht terug.

Gezondheid

Vaak verliezen mensen hun tanden door bacteriën en orale infecties. Wanneer de tand bederft is en het tandvlees open ligt, kunnen schadelijke bacteriën het lichaam binnendringen en leiden tot gezondheidsproblemen. Als verloren tanden niet worden vervangen om het kaakbeen te ondersteunen, blijft het tandvlees zich terugtrekken, waardoor mogelijk meer bacteriën in de bloedbaan terechtkomen. Veel gevallen gaat tandverlies/bederf hand in hand met bacteriën en orale infecties. Schadelijke bacteriën kunnen het lichaam binnendringen via het tandvlees en leiden tot veel gezondheidsproblemen die verder gaan dan het verlies van tanden. Als verloren tanden niet worden vervangen om het kaakbeen te ondersteunen, blijft het tandvlees zich terugtrekken, waardoor mogelijk meer bacteriën in de bloedbaan terechtkomen.

Zelfverzekerdheid

Je kunt een veel voldaner leven lijden als je deel uitmaakt van een actieve gemeenschap. Maar wat als je tanden mist of zwarte tanden hebt? Of als je een slechte adem hebt door problemen in het gebit? Veel mensen zouden hier super onzeker van worden. Met implantaten kun je prachtige witte tanden krijgen die ook nog eens recht staan. Je zorgt voor een prachtige glimlach en een gezond gebit zodat je je lekkerder in je vel zult voelen. Kom maar op met die zelfverzekerdheid en een mooier leven!

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden