Bedrijfsnaam

Hoe schrijf ik een scriptie?

Hoe schrijf ik een scriptie?

Geplaatst op

Ga je afstuderen? Gefeliciteerd! Je bent bijna klaar. Er zit nog maar een helling tussen jou en je diploma. We geven je alle tips en trics die je nodig hebt om te slagen! Elke opleiding stelt vaak net iets andere eisen. We raden dus aan er eerst achter te komen welke eisen jouw opleiding stelt. 

Wacht niet af, begin op tijd

Om zonder stress de deadlines te halen hebben we eigenlijk maar een grote tip: begin op tijd! Je hebt vaak maar 20 weken de tijd om het hele onderzoek uit te voeren en volledig te formuleren in een scriptieverslag. Vooral het correct formuleren kost vaak meer tijd dan je denkt, zeker aan het begin van je onderzoekstraject. 

Baken je onderzoek af

Het is belangrijk om je onderzoek niet te groot te maken. Daarmee maak je het jezelf alleen maar moeilijker. Bedenk je altijd: is dit onderwerp onderzoekbaar binnen de beschikbare tijd? Ga goed met je opdrachtgever in gesprek en probeer achter het echte probleem te komen. Vaak heeft een bedrijf zelf een idee van het probleem, maar blijkt er nog een ander onderliggend probleem te zijn dat eerst opgelost moet worden. 

Zet de structuur van je bestand klaar

Elk afstudeerplan ziet er ongeveer hetzelfde uit: titelpagina, informatiepagina, voorwoord, de samenvatting, inhoudsopgaven, inleiding, theoretisch kader, het onderzoek, conclusie, discussie, adviesrapport, het nawoord, literatuurlijst en de bijlagen. Door dit alvast in een Wordbestand te plaatsen zie je snel hoeveel je nog moet doen. Daarnaast heeft structuur rust in je hoofd.  

Ga sparren met klasgenoten

Je klasgenoten zitten in hetzelfde schuitje. Ze hebben misschien dezelfde problemen ervaren en daar een oplossing voor gevonden. Door te sparren met je klasgenoten, maak je het afstuderen ook gezelliger. Je kunt elkaar helpen en elkaar door deze periode heen slepen.

Bonustip: neem scriptiebegeleiding

Er bestaan verschillende sites die scriptiehulp aanbieden. Je kunt dan eenvoudig kiezen voor een tutor bij jou in de buurt. Aan de hand van uitgebreide profielen bepaal je zelf welke tutor het beste bij jou past. Deze mensen zijn ervaren en het is altijd goed om een paar extra ogen naar je scriptie te laten kijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden