Audemars Piguet ontwerpers zijn meesters in esthetische kwaliteit en vakmanschap. Het merk werd opgericht in 1875 in Zwitserland door Jules-Louis Audemars en Edward-Auguste Piguet en ontwerpt horloges door zich te laten inspireren door de visuele nuances van historische kunstperioden. Wat wist jij niet over Audemars en Piguet?

Audemars en Piguet hadden hadden beiden hun eigen specialiteit

Beide horlogemakers vulden elkaar aan en gebruikten hun vaardigheden als horlogemaker om te bouwen aan wat vandaag de dag een van de meest iconische luxehorlogemerken is. Audemars richtte zich op het creëren van complexe horlogebewegingen om te verkopen aan andere fabrikanten, terwijl Piguet zich richtte op de regulering van horlogebewegingen. Niet voor niets dus dat het merk excelleert in hoge complexiteit en stevigheid van hun horloges.

Het eerste prototype van de Royal Oak was in witgoud

Een van de bekendste modellen van de Audemars Piguet horloges is de Royal Oak. Wat veel mensen niet weten is dat het allereerste model met witgoud is gemaakt. De reden hiervoor was om kosten te besparen. Witgoud was destijds relatief betaalbaar in vergelijking met andere soorten goud.

De Royal Oak Offshore was wennen voor velen

De nieuwe versie van de Royal Oak, de Royal Oak Offshore werd uitgebracht in Bazel 1993 en kreeg de naam The Beast vanwege zijn enorme behuizing. Vroeger was het namelijk veel normaler om een relatief kleine klok te hebben, ofwel subtiel. Tegenwoordig mag een horloge ‘echt gezien worden’ en zijn de grotere uurwerken steeds normaler. De grootte van de Royal Oak Offshore is daarom in het heden veel meer geaccepteerd.

Waarom was dat nieuwe model dan zo dik?

Het Offshore model kreeg kritiek over de grote maat. De Offshore had grootte van 42 mm in diameter, wat in die tijd écht immens was. De meeste kritiek kwam echter niet om de diameter, maar de dikte van het horloge. Dit kwam echter door een nieuwe, dikkere binnenkast die het draaisysteem moest beschermen tegen magnetisme.