Bedrijfsnaam

De toekomst van het desinfecteren

De toekomst van het desinfecteren

Geplaatst op

Er zijn honderden plekken in bedrijven, privéhuizen en instellingen die vrij horen te blijven van bacteriën, schimmels, gisten en andere ziekteverwekkers. Wanneer dat niet of onvoldoende gebeurt kunnen er ernstige uitbraken plaatsvinden van ziektes zoals salmonella. Deze infectieziekten kunnen zich verspreiden door direct contact met een besmet persoon of dier, maar vaak vermenigvuldigen ze zich ook in het (drink) water. Watter is een vooruitstrevend bedrijf dat de wereld van de desinfectie positief aan het veranderen is met zijn duurzame systeem.

Moderne desinfectiemethoden zijn niet schadelijk voor mens, dier en milieu

Tot voor kort werd alles nog gedesinfecteerd met behulp van chemicaliën. Om de goede desinfectie van instrumenten, waterleidingen en proceswater te waarborgen werden deze behandeld met middelen die de bacteriën, virussen, schimmels en andere ziekteverwekkers doden, maar ook schadelijk zijn voor onze gezondheid en het milieu. Het systeem van Watter maakt gebruik van zouten en elektriciteit. Hun biologisch afbreekbare product is geheel onschadelijk. Het zorgt ervoor dat waterleidingen en instrumenten kiemvrij blijven en infecties geen kans krijgen.

Watter verwijdert en vermijdt biofilm

Je hebt vast wel eens gehoord dat een hele serie producten uit de supermarkt terug zijn genomen omdat ze mensen ziek maken. Dat kan gebeuren als er bijvoorbeeld salmonella kiemen in het proceswater van de productie van deze etenswaren terecht komt. Dat komt meestal doordat zich een slijmerig laagje bacteriën, schimmels en andere nare stofjes vormt aan de binnenkant van de leidingen. Met behulp van Watter kun je op een effectieve en duurzame manier de vorming van deze biofilm bestrijden.

Andere toepassingen

Het Watter systeem kan succesvol worden geïnstalleerd op allerlei verschillende plekken. Doordat het niet schadelijk is kan het water dat door je leidingen stroomt constant behandeld worden waardoor biofilm, bacteriën, schimmels, virussen en andere ziektekiemen geen kans hebben. Deze technologie wordt al veel toegepast in veehouderijen, woonhuizen, productiehallen en zorginstellingen. Het zorgt ervoor dat instrumenten effectiever gereinigd worden en het drinkwater altijd een optimale kwaliteit heeft.

Gerelateerde berichten

Waar kan je terecht na de opleiding jeugdzorg?

Er zijn veel mensen die het fijn vinden om anderen te helpen. Voor mensen die niet zo in elkaar zitten kan dit misschien erg vreemd klinken, maar...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden