Hoe bestrijd je aanslag op de tong?

Een witte aanslag op de tong staat ook wel bekend als tongbeslag. Dit kan diverse oorzaken hebben. Vertrouw je het niet helemaal? Dan kun je het beste even naar de huisarts gaan maar vaak heeft de witte aanslag een vrij onschuldige oorzaak. Deze kan bijvoorbeeld ontstaan doordat je rookt of bepaalde voedingsmiddelen gebruikt die een aanslag achterlaten. Een andere mogelijke oorzaak is dat je tong gewoon niet zo goed schoonhoudt als je zou dienen te doen. Tandenpoetsen is vaak niet voldoende en meestal dien je meer mondverzorgingsproducten te gebruiken om alles echt goed schoon te kunnen maken.

Kijk en vergelijk goed voordat je iets koopt

Het probleem met witte aanslag kun je echter zelf wel snel en eenvoudig oplossen. Er zijn verschillende middelen te koop waarmee je een witte tong kunt verhelpen en vaak ook meteen nog andere mondproblemen kunt aanpakken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een speciale borstel, mondwater of druppels. Welk product je kiest hangt natuurlijk af van je voorkeur en wat jij denkt dat het beste bij je past. Kijk altijd goed rond wat er allemaal te koop is zodat je de beste keuze maakt. Mocht je er zelf niet goed uitkomen, vraag dan gewoon om meer informatie.

Pak het probleem mondvriendelijk aan met de OraBrush

Als je je tong goed wilt schoonmaken en wilt ontdoen van schadelijke bacteriën is de OraBrush daar een zeer geschikt middel voor. Deze koop je los of samen met een reinigende gel. De OraBrush mag je dan doen lijken op een klein uitgevallen tandenborstel maar deze is veel beter om te gebruiken. Een gewone tandenborstel heeft doorgaans namelijk veel hardere haartjes waardoor je kans loopt je mondweefsel of de slijmvliezen van de tong te beschadigen en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Eenvoudig bacteriën met een borsteltje verwijderen

De OraBrush heeft veel zachtere haartjes dan een gewone tandenborstel en je kunt er door de slimme vormgeving op nagenoeg elke plek in je mond mee komen, zelfs tot op het uiterste puntje van je tong. De borstel is eenvoudig uit te spoelen onder de kraan nadat je deze gebruikt hebt en er blijven geen restjes in zitten waarin zich bacteriën kunnen nestelen. De OraBrush heeft aan het uiteinde een schrapertje waarmee je de resten van de bijpassende gel tot aan het allerlaatste beetje kunt weghalen zodat er niets achterblijft.

Druppels voor op de tong

Ben je niet zo van de speciale borstels en ben je bang dat je gaat kokhalzen als je deze ver naar achteren in de mond op de tong gebruikt? Nu is de kans daarop bij de OraBrush niet zo groot maar het kan natuurlijk wel gebeuren. In dat geval kies je beter voor een ander middel om tongbeslag tegen te gaan. Een goed middel dat vaak gebruikt mag worden zijn de California Breath Powerdrops Tongue. Deze druppels zijn speciaal ontwikkeld om tongbeslag tegen te gaan en kunnen tevens gebruikt worden om een slechte adem en een vieze smaak in de mond te bestrijden.

Voordeel van druppelen

De druppels bevatten diverse werkzame, antibacteriële ingrediënten zoals actieve zuurstof, zinkgluconaat en tea tree olie. Deze zorgen er samen voor dat je tong niet alleen sneller minder wit wordt, maar dat je ook de aanwezige slechte bacteriën aanpakt en voorkomt dat zich nieuwe weten te vormen. De druppels hebben als groot voordeel dat je ze overal kunt gebruiken dus ook bijvoorbeeld als je onderweg bent. Of ben je net op het werk en voel je dat je een slechte adem hebt? Dan kunnen twee tot drie druppels per keer dit probleem snel en mondvriendelijk voor je oplossen.

Pak met mondwater het probleem bij de bron aan

Mondwater is een goed middel om bacteriën in je mond, en dus ook op je tong, mee aan te pakken. Anaerobe bacteriën houden niet van een vochtige omgeving dus hoe minder droog je deze maakt, des te sneller zij zullen verdwijnen. Met het mondwater van Oravall pak je bacteriën aan bij de bron en zorg je ervoor dat je een probleem zoals een slechte adem niet alleen maar maskeert maar ook daadwerkelijk tegengaat.

Mondwater dat veilig gebruikt kan worden

Het mondwater van dit merk zorgt voor directe verlichting bij het spoelen. Het smaakt naar pepermunt dus geeft je ook meteen een frissere adem. Het mondwater bestrijdt alleen de slechte bacteriën in je mond en laat de goede juist met rust. Er zit geen alcohol, SLS of suiker in en het middel is uitgebreid getest en veilig bevonden. Het werkt doordat er actieve zuurstof in zit die ervoor zorgt dat de mond gehydrateerd wordt en schadelijke bacteriën geen kans krijgen.

Zorg voor goed reinigend speeksel

Als je verkouden bent of een allergie hebt, is de kans groot dat je nog wel eens teveel neusslijm aanmaakt. Dit kan betekenen dat je je neus vaker dient te snuiten en schoon te maken maar dat is niet altijd voldoende. Normaliter werkt je speeksel reinigend als het aankomt op het bestrijden van bacteriën maar door teveel neusslijm vermindert deze werking. Je maakt minder speeksel aan en je mond wordt droger waardoor schadelijke bacteriën hun kans zien en zich nestelen in mond, neus en keel.

Pak ook de bacteriën in het neusslijm goed aan

Deze vorming van bacteriën in met name het neusslijm kun je tegengaan door te druppelen met de TonsilFresh Nasal Sinus Drops. Deze druppels hebben geen verslavende werking dus

je mag ze zo vaak als je wilt gebruiken. Een tot twee druppels per keer in elk neusgat (wel even goed de neus van tevoren snuiten) en in laten werken. Mochten er restanten achterblijven, snuit dan je neus nogmaals. Op die manier verwijder je namelijk ook meteen een deel van de schadelijke bacteriën die erin aanwezig zijn. De bacteriën in het neusslijm willen nog wel eens de oversteek maken naar keel en mond waardoor je een slechte adem of witte aanslag krijgt. Daarom kun je ook met behulp van neusdruppels dit probleem effectief tegengaan.